Nyheter‎ > ‎

Tormod satte ny personlig rekord i verdenscupdebuten.

lagt inn 19. nov. 2012, 05:10 av Ukjent bruker
            
Tormod Bjørnetun Haugen 6.38,84 og ny personlig rekord i Heerenveen

Tormod Bjørnetun Haugen satte ny personlig rekord med tiden 6.38,84 i sin debut i World-cup i Heerenveen. Tormod holdt hode kaldt og gikk et meget jevnt løp der 5 rundetider etterhverandre gikk unna på  utrolige 31,2-31,2-31,2-31,1-31,1.  Tormod ble overraskende beste nordmann i Divisjon B med en fin 13. plass av 30 startende, det var bare Tormod og en løper til som satte personlig rekord.  
Dette har på mange måter vært Davids kamp mot Goliat for å komme til start i World-cup og når Tormod griper sjansen og lykkes til de grader er alt bare helt fantastisk. Fulltids student Tormod viser med dette at det er flere veier til Rom og at løpere med ekstrem ferdigheter på rulleskøyter kan gå fort på is selv om de har norsk pass, noe skøyte Norge frem til nå har hatt vanskelig for å tru var mulig.  
 
World-cup Fellesstart Tormod Bjørnetun Haugen imponerte igjen

Tormod Bjørnetun Haugen fulgte søndag opp den flotte World-cup debuten sin på 5.000m (6.38,84) med å gå inn til en svært overraskende 12 plass i A gruppens Fellesstart øvelse over 20 runder. Å stå skulder til skulder med nederlandske nasjonalhelter på skøyte maraton som Arjan Stroetinga og Jorrit Bergsma , regjerende olympisk mester på 10.000m Seun-Hoon Lee samt rulleskøyte verdensmesterene Bart Swings og Alexis Contin taklet "ferske" Haugen på en imponerende måte. Når nr. 2 fra fredagens 5.000m Jorrit Bergsma (6.16,78) fikk en luke var ikke Haugen sen med å posisjonere seg i feltet. I rygg på de sterkeste i feltet bar det avgårde for å innhente utbryteren, noe som førte til spurt poeng til Tormod. Etter noen runder måtte Tormod slippe i den høye hastigheten og kjempet en kamp alene i noen runder til han 1 1/2 runde før mål ble tatt igjen av hovedfeltet. Tormod var kjempe fornøyd med løpet og hans offensive gjennomføring ble belønnet med hele 21 World-cup poeng!

Nå er det spennende om det følger nye World-cup utfordinger i Kolumna og Astana de 2 neste helgene.

Mvh
Ivar Sletsjøe
Comments