Nyheter‎ > ‎

Strålende fornøyde barn på sommerisen

lagt inn 15. aug. 2018, 02:31 av Sandefjord Skøiteklub
Sist helg var store deler av den yngste gruppa i klubben på sommeris på Hamar. Seks løpere, to trenere og i tillegg foreldre og besteforelder var innkvartert på idylliske Toneheim Folkehøgskole, og samlingen må sies å ha vært en ubetinget suksess. Oppholdet ble avsluttet med sommerløpet, og alle løperne benyttet anledningen til å pynte på sine personlige rekorder - så dette lover bra når vi enda skriver august måned.

Foruten selve sommerløpet og mange gode treningsøkter på is og barmark, er denne samlingen også en glimrende arena for å knytte en allerede sammensveiset gjeng enda tettere sammen. Og denne gjengen har virkelig evnen til å ta vare på hverandre. Her heier alle på hverandre og gleder seg over hverandres fremganger, selv om konkurranseinstinktet naturligvis ligger på lur. Som da Dian Bergh kom i mål et tidels sekund bak fetter Sigve Furuli Elleflaadt i Sommerløpet og engasjert spurte om han kunne få gå en gang til...

Veldig hyggelig at "gamletrener'n" Jan-Terje Sørlie hadde tatt en pause fra studiene i Sør-Korea for å være med gjengen til Hamar. Hovedtrener Tormod B. Haugen var også med, og disse to gutta har gjort og gjør en super innsats med denne gjengen, og det er ikke vanskelig å se at barna er veldig glad i begge to. De er tålmodige, rolige og har glimt i øyet samtidig som de har massevis av kunnskap om skøyter som de lærer bort til ivrige og engasjerte barn.

Når det gjelder resultatene i sommerløpet, så ble det som sagt nye personlige rekorder over en lav sko. Alle løperne gikk 100 og 500m. Yngstejenta i flokken, 7 år gamle Nora Furuli Elleflaadt har gjort "come-back" etter en liten pause, og hvilket come-back. Hun senket persen på 100m med 12 sekunder og på 500m med 44 sekunder! Nora har en spennende sesong foran seg. Milla Junine Hem Lunde går i 10-årsklassen og er den desidert blideste jenta i gjengen, ja kanskje i hele Vikingskipet. Det oser idrettsglede og engasjement når hun innbitt, men alltid smilende går sin løp. 15,01 og 69,88 er Millas nye rekorder på henholdsvis 100 og 500m. Lilja Eline Skredlund gikk sine aller første løp innendørs, og hvilken debut for denne trivelige 11-åringen. Hun smadret persen på 100m og fikk notert 15,90, mens hun med et stygt feilskjær, gikk inn til tiden 79,70 på sin aller første 500m. Når det gjelder gutta, så er det jevnt mellom fetterne Dian Bergh og Sigve Furuli Elleflaadt. Sigves nye perser lyder på 15,28 og 68,95 mens Dian gikk inn til 15,36 og 69,14. Solide rekordforbedringer på begge, og spesielt Dian var strålende fornøyd med sin 500m hvor han senket persen med hele14 sekunder. Tim Sebastian Løveseter går i 11-årsklassen og han gikk inn til tiden 14,97 på sin første 100 meter, mens han på 500m kom i mål på tiden 63,27. Flotte prestasjoner av alle løperne, og med den innsatsen og treningsgleden gjengen viser, er det ikke lenge før mange av løperne går under minuttet på 500m.

Herman Hoff, Trine Heian og Sofie Karoline Haugen har også vært på sommeris på Hamar. Av disse var det bare Sofie som gikk sommerløpet. Herman pådro seg en liten skade og måtte melde avbud, mens Trine tok issamlingen på Hamar som en test på om en sviktende motivasjon kunne komme tilbake. Det gjorde den dessverre ikke, og dermed har 17-åringen bestemt seg for å legge skøytene på hylla.

Sofie Karoline Haugen derimot er svært motivert og klar for en ny sesong. I helgen gikk hun en 3000 meter på 4.22,23. Sofie var greit fornøyd, selvom det var en god del rusk rent teknisk. Men Sofie føler hun er i rute. Hun har trent veldig bra, så det skal bli spennende å følge Sofie når alvoret braker løs om et par måneder.
Comments