Nyheter‎ > ‎

Sofie Karoline Haugen ble norgesmester!!!

lagt inn 19. des. 2016, 04:19 av Sandefjord Skøiteklub
NM Allround ble arrangert på Leangen kunstisbane i Trondheim i helgen, og sammenlagtvinneren på kvinnesiden er fra Sandefjord. Vi gratulerer Sofie Karoline Haugen med sin aller første NM-tittel sammenlagt på seniornivå.

Norgesmesterskapet ble en spennende duell mellom Sofie og Camilla Lund fra Leinstrand. De to duellantene tok de to første plassene på samtlige distanser. Sofie la grunnlaget med en meget god 500m på lørdag. Hun vant distansen relativt overlegent med tiden 42,60 og fikk et forsprang på 0,85 sek på sin argeste konkurrent. På 3000m ble det svært jevnt mellom de to. Camilla tok til slutt distanseseieren etter at Sofie hadde ledet løpet helt til siste målpassering. Kun 3 tideler skilte i mål, og Sofie fikk notert tiden 4.37,87.

På søndagens 1500m møttes de to i siste par. Sofie åpnet sterkt og skaffet seg kommandoen i løpet, men hun klarte heller ikke på denne distansen å stå i mot Camillas sterke avslutning. Med tiden 2.12,93 måtte hun se seg slått med 76 hundredeler. Dermed var status at Camilla måtte slå Sofie med 5,5 sekunder i samløp på 5000 meter for å snyte SSK-løperen for NM-gullet. Det ble en jevn og tøff duell, men Sofie holdt seg ørlite foran stort sett gjennom hele løpet, og til tross for at hun nok en gang måtte gi tapt for Camilla helt på slutten, var sammenlagtseieren aldri helt truet. Sofie gikk i mål til nok en 2. plass på tiden 8.03,51, mens Camilla Lund tok sin tredje distanseseier på tiden 8.01,39.

Så til tross for tre distanseseire måtte Camilla Lund ta til takke med en sølvmedalje sammenlagt, mens gullmedaljen altså meget gledelig gikk til vår egen Sofie Karoline Haugen. Vi gratulerer 21-åringen så mye! Bronsemedaljen gikk forøvrig til Inga Anne Vasaasen fra Stange SK. På herresiden var SSK for første gang på svært lenge, ikke representert. Vinner på herresiden ble ikke overraskende Sverre Lunde Pedersen fra Fana IL.
Comments