Nyheter‎ > ‎

Sofie er i rute – sesongen er i gang!

lagt inn 3. nov. 2018, 04:40 av Sandefjord Skøiteklub   [ oppdatert 3. nov. 2018, 04:42 ]
Sofie Karoline Haugen sesongåpnet i selskap med hele den norske eliten under NC-2 i Vikingskipet i helgen. Sofie gikk tre distanser, og selv om det naturlig nok gjenstår litt før storformen er på plass, viste 23-åringen at hun absolutt er i rute. På lørdag innledet Sofie med en 500 meter på sterke 40,69. Det holdt til en 5. plass på distansen. Vant gjorde spesialsprinteren Hege Bøkko på 39,46. Senere på dagen gikk Sofie inn til 2. plass på 1500m på 2.02,26 – bare slått av Ida Njåtun.

På søndag var det 3000 meter på programmet og her gikk Sofie helt til topps. Camilla Lund og Sofie har utkjempet mange dueller på distansen, og denne gangen var det Sofie som trakk det lengste strået og slo Camilla med fattige 6 tideler. 4.18,12 ble Sofies vinnertid på distansen. «Tidene er ikke superbra, men bedre enn på samme tid i fjor»,konkluderte Sofie når vi ba henne oppsummere helgens løp.

Alt i alt en bra sesongåpning av Sofie som skal i ilden igjen allerede førstkommende helg på samme sted. Da er det NM enkeltdistanser som står på programmet, og Sofie er tittelforsvarer både på 3000 og 5000 meter. Det blir spennende å se om det blir nye medaljer på den hardsatsende ungjenta når hele Norges-eliten er på plass på Hamar til helgen.

Til helgen blir det også sesongåpning for flere av våre yngre løpere. I Drammen skal Herman Hoff, Milla Junine Hem Lunde og søskenflokken Sigve, Nora og Olav Furuli Elleflaadtalle sesongdebutere utendørs på kunstisen på Marienlyst. Det er en forventningsfull gjeng som drar til Drammen, og vi gleder oss alle over at sesongen er i gang.
Comments