Nyheter‎ > ‎

Skøyteduell – debut under Risengaløpet.

lagt inn 4. des. 2012, 00:37 av Ukjent bruker
 

            

1. rekke fra venstre Ingrid Tyslum Nes, Petter Tyslum Sperre, Filip Møller Nordal og Herman Hoff

2. rekke fra venstre, Helene Tyslum Sperre, Sindre Kragh Andersen, Thea Wiklund, Trine Heian, Jonas Tyslum Nes og trener Ellen Standal Gulliksen.

 

Sandefjord Skøiteklub var godt representert i Asker på lørdag, hvor løperne fikk muligheten til å være med i et helt nytt skøytekonsept. Asker Skøyteklubb inviterte til skøyteduell som ble lansert for første gang i historien. Sandefjord Skøiteklub stilte med 8 av sine yngste løpere til start i Risengaløpet, og alle var svært godt fornøyd med å delta i skøyteduellen, og på den tradisjonelle distansen de gikk i tillegg.

I skøyteduellen startet 5 løpere samtidig i hvert sitt heat, og gikk 300 m. De 2 som kom først i mål, gikk videre til semifinale. De 2 beste i hver semifinale gikk til finale. Alle fikk imidlertid muligheten til å gå minst 2 skøytedueller, fordi de 3 siste i hvert heat gikk i såkalt jumbofinale. Sandefjordløperne syntes dette var veldig spennende og morsomt.

I 11 årsklassen jenter stilte Trine Heian og Thea Wiklund til start sammen med 13 jenter. Trine vant like godt hele klassen og fortsatte sin fantastisk gode utvikling på isen, mens Thea gikk inn til en fin 3. plass på ny "pers". Sindre Kragh Andersen startet også i 11 års klassen, og gikk en flott 500 m, som tidsmessig ble like bak hans personlige rekord. I skøyteduellen var Sindre uheldig å falle.

I 10 års klassen gikk Jonas Tyslum Nes inn til ny personlig rekord på sin 500 m, og var selvfølgelig strålende fornøyd med dagen. Helene Tyslum Sperre var litt bak sin tidligere bestenotering, men uttrykte stor glede over både løpet og skøyteduellene.

Været i Asker denne lørdagen var fint, men kulda innbød ikke til de beste skøytetidene. Ingrid Tyslum Nes i rekruttklassen lot ikke forholdene innvirke på prestasjonene, og satte en solid personlig rekord på sin 100 m. Herman Hoff og Petter Tyslum Sperre stilte begge til start på 500 m og gjorde svært gode løp. Herman var nær sin personlige rekord, mens Petter gikk inn til årsbeste på distansen. Begge guttene deltok i 2 skøytedueller og utviste en skikkelig ”kamplyst” og glede i duellene.

Filip Møller Nordal fra Fram fortsetter sitt treningsarbeid sammen med gruppa i Sandefjord, og har hatt en fin utvikling. Han gikk også inn til årsbeste i sitt 500 m løp.

Alle løperne viste svært god innsats og er klare for nye utfordringer framover. Noen reiser allerede til helga til Vikingskipet, mens de fleste venter med å starte i Maierløpet om 14 dager i Tønsberg.

 

Med vennlig hilsen

Bjørn E. Gulliksen

Comments