Nyheter‎ > ‎

Sandefjordløpet 2020

lagt inn 28. mai 2020, 07:37 av Sandefjord Skøiteklub

Sandefjordløpet 2020 i Vikingskipet på Hamar er historie, og vi kan se tilbake på nok en knallsuksess. Det var hele 382 påmeldte deltakere fra Tromsø i nord til Arendal i sør, og ekstra gledelig er det at rekrutteringen ser ut til å være på vei opp. Det deltok over 150 rekrutter, noe som er flere enn på mange år. Fort gikk det også i Vikingskipet - det ble i løpet av helgen satt nesten 700 personlige rekorder.

Særdeles gledelig var det at Sandefjord Skøiteklub også stilte med en rekordstor tropp i årets Sandefjordløp. Hele 18 løpere stilte på startstreken, 10 rekrutter og åtte løpere i aldersbestemte klasser. Noen hadde vært på Hamar før, men for mange av rekruttene var det aller første gang de gikk i selveste Vikingskipet. Og en ting tror jeg alle var enige om - dette var moro!!!

Det ble levert mange flotte prestasjoner, og samtlige av de yngre løperne forbedret sine personlige rekorder med mange sekunder. De aller ferskeste, søskenen
Markus og Daniel Einbu Terkelsen gikk så sent som i januar rundt og støttet seg på pingviner i ishallen i Sandefjord, men i helgen gjennomførte de to 100-metere hver, og de gjorde det med stil. Markus hadde en sekundstrid med sin makker på søndag . Han viste virkelig "fighting spirit" oppunder mål selv om han tapte duellen med 1/100 sekund. Søskenbarna Nora Furuli Elleflaadt, Mio Bergh og Olav Furuli Elleflaadt var alle i Vikingskipet også  i fjor, men alle satte solide personlige rekorder til tross for at Olav måtte ta seg tid til å stoppe på vekslingssiden for å få råd av trener Trine Heian om hvordan han skulle forholde seg i vekslingen.

Rekruttene Maia Sofie Allum, Amine Graneng Unneberg, Vårin Ekenes, Cecilia Ranghchaam-Larsen og Lukas Gærnæ deburtert alle i Vikingskipet - og det med bravour! Det er rett og slett imponerende å se hvilken fart denne gjengen har fått på skøytene. Alle disse gikk distansene 100, 400 og 500 meter og alle kunne returnere til Sandefjord med perser som det står respekt av. Viktigere enn tidene, er idrettsgleden som stråler av disse unge håpefulle i alderen 6-9 år. 

Jenny Skjæveland Solhaug og Sigve Furuli Elleflaadt stilte begge i 10-årsklassen, og begge var meget fornøyd med helgens prestasjoner. Sigve kom under 50 sekunder for første gang på 400m og kunne notere 49,71 som ny pers, mens hans nye pers på 500m lyder på 61,69. Enda raskere gikk Jenny i jenteklassen. Denne ungjenta er et stort talent, og hun fikk oppleve alle aspekter ved skøyteløp denne helgen. Fra en enorm skuffelse da hun falt to ganger på sin første 500m, til ekte idrettsglede når hun senere i helgen suste i mål på nye personlige rekorder på både 400 og 500m med tidene 45,08 og 55,74. Til sammenligning hadde treneren Trine Heian perser på 45,00 og 55,43 når hun gikk i 10-årsklassen.

I 11-årsklassen hadde vi hele fire løpere. Disse gikk 500 og 1000m, og samtlige satte solide personlige rekorder. Det er imponerende når Natalia Skrzypiec først senker persen sin på 500m med nesten 10 sekunder når hun kommer under minuttet for første gang og går i mål på 56,74, for deretter å senke persen med hele 40 sekunder!!! på den dobbelte distansen, når hun gikk i mål på 1.56,48. Milla Junine Hem Lunde viste også enorm tæl når hun til tross for et ikke altfor godt treningsgrunnlag, senket sin pers på 500m to ganger og gikk under minuttet for første gang og kunne notere 58,46 som pers. Milla gikk også sine aller første 1000metere og gjorde det med stil. 2.07,14 lyder hennes pers på 1000m. Maja Sjølund Iversen gikk også fortere enn noen gang. Hun senket persen på 500m med over ni sekunder og kom i mål på 65,04, mens også hun debutert på 1000m og kan notere 2.14,85 som sin bestenotering.  I gutteklassen var det Dian Bergh som representerte klubben, og også Dian perset på begge distanser. 57,84 og 2.00,84 er Dians nye bestenoteringer.

I 12-årsklassen var Tim-Sebastian Løveseter vår eneste deltaker, og Tim leverte flotte løp begge dager. På lørdag perset han på begge distanser, 54,64 på 500m og 1.50,25 på 1000m, mens han på søndag forbedret sinn 500m-pers ytterligere når han gikk i mål på 52,69.

Sindre Kragh Andersen deltok også i klasse junior A. Sindre satser ikke så hardt på skøyter lenger, og var ikke i nærheten av sine personlige rekorder denne gang.  

Det sosiale er viktig i en slik helg, og vårt inntrykk var at både løpere og foreldre koste seg på Hamar. Håpet er at en slik helg er en fin avslutning på sesongen og gir inspirasjon og motivasjon til videre satsing på skøyter. Vi blir stadig flere rekrutter i klubben, og neste år blir det forhåpentligvis nye debutanter, nye personlige rekorder og nye sterkere vennskapsbånd som blir knyttet under Sandefordløpet på Hamar som er en årlig tradisjon. Årets arrangement var det 17. i rekken, og vi benytter også anledningen til å takke alle som stilte opp som funksjonærer. Vi er avhengig av betydelig dugnadshjelp for å få i land et arrangement av en slik størrelse - så takk til alle som stiller opp med en positiv innstilling og et smil om munnen :-)

Vi gleder oss allerede til Sandefjordløpet 2021!

Comments