Nyheter‎ > ‎

Mye å juble for i Asker!

lagt inn 8. des. 2014, 18:38 av Ukjent bruker
Beklager dårlig oppdatering i det siste, skal bli bedre. Her er info ifra Asker sist helg!
På lørdag tok ivrige skøyteløpere fra Sandefjord turen til Askers fine kunstisbane på Risenga, for å delta i nasjonalt løp sammen med 130 andre skøyteløpere. Et par minusgrader, strålende sol og vindstille satte en fin ramme på stevnet.

Seks av klubbens yngste løpere deltok og reiste tilbake til Sandefjord med svært god opplevelse. På grunn av dårlig vær tidligere i høst har flere av løperne både lite løpstrening og istrening, og det var derfor godt å komme på is igjen å konkurrere.

I rekruttklassen stilte Petter Tyslum Sperre til start på 500m. Han nærmest ”tyvstartet” på is etter et snart ferdig grodd kragebeinsbrudd tidligere i høst. Petter lot seg ikke merke av dette i særlig grad, og gikk inn til ny personlig rekord på distansen. I rekruttklassen stilte også Filip Møller Nordal til start. Filip trener med Sandefjord, men går for Fram. Det ble også en fin ny pers på Filip denne gang. 

Herman Hoff deltok i 10 årsklassen og gjorde som så mange ganger tidligere, gikk et kjempefint løp på sin 500m. Han pyntet på sin personlige rekord nok en gang. Herman har trent godt foran denne sesongen og vil nok fortsette framgangen. 

Madelen Luberth stilte også til start på 500m og kunne vise til en fin framgang. Hun gikk inn til ny årsbeste på distansen og var svært godt fornøyd med løpet.

De yngste løperne som kun gikk en distanse, nemlig 500m, deltok i tillegg i skøyteduell. Her gikk 5 løpere sammen i et noe uformelt løp over 300m. En uvant konkurranseform som alle våre yngste løpere syntes var et spennende innslag.

I 12 års klassen gikk Helene Tyslum Sperre to svært gode løp, 500m og 1000m. Hun nærmest ”smadret” sine personlige rekorder og kom i mål på 57,25 på 500m som er en rekordforbedring på 3,5 sekunder. På den dobbelte distansen senket hun sin pers med hele 9 sekunder til 2.00,05.

Trine Heian og Sindre Kragh Andersen konkurrerte også over distansene 500m og 1000m i junior C-klassen. Sindre var uheldig å falle på 500m, men beit godt fra seg på 1000m hvor han perset med 6,5 sekunder og gikk i mål på tiden 1.42,74. Trine viste også fin framgang og gikk inn til årsbeste på 500m, og også hun forbedret sin 1000m utepers, som nå lyder på 1.41,99.    

Allerede neste helg setter flere av løperne nesa mot Hamar og løp i Vikingskipet, og til nabobyen Tønsberg hvor Maier-løpet står på programmet.  
Mvh Bjørn Gulliksen
Comments