Nyheter‎ > ‎

Meget gode resultater for Sandefjordsløperne i NC 2.

lagt inn 23. okt. 2012, 02:05 av Ukjent bruker
                                               
 
Tormod Bjørnetun Haugen og August Teodor Haugen med dobbelt seier på 3.000m i Stavanger

Tormod Bjørnetun Haugen og August Teodor Haugen tok en imponerende dobbelt seier på 3.000m i helgens Norges-cup på skøyter som ble avviklet i Stavangers "storstue" Sørmarke Arena.
Tormod vant på tiden 3.57,51 foran August sine 4.01,53.
Spesielt Tormods forsering midtveis i løpet var av høy klasse med runde tider ingen andre hardt satsende konkurrenter maktet å straffe. Med en dags reise til nærmeste skøyte bane er det oppsiktsvekkende at "skøyte fetterne" fra Sandefjord setter på plass løpere som den siste tiden har forberedt seg på raske baner i mellom Europa. Det er gøy at rulleskøyte trening på mørklagte veier ute på Jåberg i kombinasjon med en fast trenings filosofi og ungdommelig pågangs er på vei til nærmest å skape en skøyte revolusjon hva trening og trenings metoder angår.
På søndagens 5.000m imponerte igjen Tormod ved å gå inn til 2. plass kun 1,33 sek. bak tidligere World-cup løper og OL deltager Fredrik Van der Horst, mens August la beslag på 3. plassen.
Helgens flotte innsats var igjen en bekreftelse på at både Tormod og August er nærmere toppen i norsk skøyte sport enn noen gang tidligere, så får NM-Enkelt distanser i Bjugn om 2 uker avgjøre om det også kan bli internasjonale oppgaver for SSK gutta.  
 
                                  
 
Jentene gjorde det bra også denne helga, selv om litt tunge bein etter mye trening preget resultatene.
Sofie Karoline Haugen tok to nye distanseseiere i juniorklassen, med seier på 1500m lørdag og 3000m søndag. Hun ble nr. 3 på 500m lørdag og 2 på 1000m søndag. Sofie holder et veldig høyt junior nivå og var godt  fornøyd med helga.
Martine Lilløy Bruun også i juniorklassen gikk inn til 5 plass på 500m og en 2 plass på 1000m lørdag, søndag gikk hun kun 500m og ble nr. 3, Martine følte seg sliten og tung i kroppen og stod over 3000 meteren søndag. Martine holder også et veldig godt junior nivå tross sin unge alder (15 år).
Henriette Lilløy Bruun gikk inn til en 7. plass på 500m i seniorklassen og en 3. plass på 1500m. Søndag gikk Henriette inn til en 8. plass på 1000m. Henriette følte seg omtrent som lillesøsteren og stod også over 3000meteren. Henriette har potensiale som seniorløper, men har ikke fått det helt til i løp ennå.
 Alle løperne vil nok nå legge til rette treningen for å få fram godt med overskudd opp imot NM enkeltdistanser i bjugn 2-4 november, vi gleder oss!
 
 Link til resultatside NC 2:
 
Comments