Nyheter‎ > ‎

Mange nye perser på isen i Risengaløpet.

lagt inn 5. des. 2013, 00:26 av Ukjent bruker
MANGE NYE PERSER OG MORSOM SKØYTEDUELL.
De yngste løperne fra Sandefjord Skøiteklub deltok i et svært spennende og morsomt skøytestevne i Asker på lørdag. Først konkurrerte løperne i tradisjonelle distanser, som de etterhvert begynner å bli godt kjent med, og så i en skøyteduell. Skøytesporten er i utvikling og prøver ut nye veier for å gjøre idretten både mer lystbetont og spennende. Asker skøyteklubb ligger langt framme i utviklingen og hadde skøyteduell på programmet for de yngste denne helgen. 
 
Skøyteduellen gikk over 300 m, og 5 løpere stilte samtidig til start i hvert sitt heat. I de yngste årsklassene blir ikke løperne rangert, ei heller i skøyteduellen. Så når alle heatene i en klasse hadde kommet i mål, ble nye heat dannet slik at alle fikk gå i 2 ganger og møtte nye konkurrenter. Denne løpsformen ble tatt godt i mot av Sandefjordløperne, som syntes Skøyteduell var både morsomt og spennende.
 
På de mer tradisjonnelle distansene gjorde våre lokale løpere det svært godt, og mange kom hjem med nye perser i tillegg til fine premier. Å vinne over seg selv er alltid en svært god seier. I rekruttklassen satte Petter Tyslum Sperre i gang i et forrykende tempo på sin 500 m. Farten opprettholdt han gjennom hele løpet og kom inn til en ny personlig rekord på distansen. Herman Hoff fikk også en svært god start i sitt løp, og krøp godt sammen for å yte sitt ytterste. Det gjorde han også lenge, men var uheldig å falle og fikk dermed ødelagt sitt gode løp.
 
I 10-års klassen stilte Madelen Luberth til start på sin 500 m. Hun har gått denne distansen mange ganger tidligere, men nå var tiden inne for å gjøre noe med den gamle persen fra i fjor. Hun gikk et svært godt løp med både tæl og innsats og slettet sin tidligere pers med over 6 sekunder. Helene Tyslum Sperre i 11 års-klassen tenkte hun ikke skulle være dårligere, og fikk en meget god start i sitt løp. Hun gikk også veldig godt teknisk på Asker-isen både i skøyteduellen og på 500 m. Helene ble derfor premiert med en ny pers på over 4 sekunder.
 
I 12-års klassen hadde skøyteklubben med 2 løpere denne helgen. Trine Heian gikk både 500 m og 1000 m, men fikk ikke til optimale løp denne gangen. Hun har tidligere flyttet mye på sine personlige rekorder, og det blir derfor vanskeligere og vanskeligere og gå fortere enn seg selv. Trine gikk derimot svært mye fortere enn de fleste av de hun konkurrerte mot. Hun sikret seg dermed 2. plassen sammenlagt og er å regne blant de beste jentene i sin årsklasse. Sindre Kragh Andersen gikk også 500 og 1000 m. På den korteste distansen gikk Sindre et svært godt løp og ble klokket inn på 55,40 sekunder, noe som er en rekordforbedring av tidligere pers på ca. 3 sekunder. Sindre hadde derfor mye selvtillit med seg til start på den dobbelte distansen, Denne startet også veldig bra, men endte dessverre med fall.
 
Både løperne og trener Ellen Standal Gulliksen var godt fornøyd med det de fikk til på isen i Asker, og ser fram mot Maierløpet i Tønsberg om 14 dager.
 
mvh
Bjørn E. Gulliksen

Comments