Nyheter‎ > ‎

Maier-trofeet til Herman Hoff, og debut av fem flotte rekrutter

lagt inn 13. des. 2016, 00:01 av Sandefjord Skøiteklub
Det tradisjonsrike Maierløpet gikk av stabelen på Maier Arena i Tønsberg på søndag, og SSK stilte med hele åtte løpere på startstreken. Særdeles gledelig var det at hele fem nye rekrutter var på startstreken. Med Jan-Terje Sørlie som trener har denne gruppen trent flittig på rulleskøyter, men denne helgen var det altså klart for debut i løp med "vanlige" skøyter.
Den yngste i gjengen, 5 år gamle Nora Furuli Elleflaadt nøyde seg med 100m, mens de fire andre, Milla Junine Hem Lunde, Lilja Eline Skredlund, Dian Bergh og Sigve Furuli Elleflaadt alle gikk tre distanser (100m, 300m og 400m). Felles for alle var idrettsglede og mestringsfølelse over å ha gjennomført sine aller første skøyteløp. Alle gjennomførte med stil, og Jan-Terje var godt fornøyd med sine "elevers" prestasjoner, særlig tatt i betraktning at de ikke har mange treninger med vanlige skøyter på beina. Denne gjengen skal vi forhåpentligvis se mye til på skøytebanen i årene fremover.

Maierløpet var i år forbeholdt klassene fra rekrutt opp til 12 år, men med en innlagt gjesteklasse. De unge skulle kjempe om det flotte Maiertrofeet, som er en forgylt Maierskøyte på sokkel og tildeles løperen med den beste prestasjonen uansett klasse. Gledelig var det at trofeet i år gikk til Sandefjord og Herman Hoff. Herman imponerer gang på gang, og denne helgen var han helt suveren i 12-årsklassen. Han gikk 48,0 på begge sine 500 metere , noe som er meget bra tider av en 12-åring utendørs.

Petter Tyslum Sperre stilte i 11-årsklassen og gikk også meget bra. Han satte ny personlig rekord med tiden 55,0 og gikk inn til en 3. plass i sin klasse.

Martine Lilløy Bruun deltok i gjesteklassen. På nytt skøytestål gikk hun inn til ny personlig utendørsrekord med tiden 42,3. Meget bra av Martine!

Etter de individuelle løpene sto Teamsprint på programmet. I Teamsprint stiller 3 løpere i samme klasse til start samtidig. Tilsvarende på andre siden av banen, altså 6 løpere på banen. En løper fører an i en runde og går så ut av løpet mens de 2 neste løperne fortsetter. Etter nok en runde går løper som da har ført i front av og den tredje løper fortsetter en runde til, hvor det er målgang. Tid fra start til 3. løper er i mål er tellende tid.

Sandefjord Skøiteklub hadde med to løpere i denne konkurranseformen. I 12-års klassen gikk Herman Hoff sammen med en løper fra Tønsberg Turn og en fra Holmestrand og Botne. Denne trioen vant 12 års klassen og fikk beste tid uansett klasse. Petter Tyslum Sperre i 11-års klassen gikk sammen med en løper fra Herkules og en fra Fram. Dette trekløveret vant sin klasse og fikk nest best tid totalt.
Comments