Nyheter‎ > ‎

Herman og Trine er klare for Viking Race

lagt inn 30. jan. 2017, 02:34 av Sandefjord Skøiteklub
Herman Hoff og Trine Heian er klare for deltakelse i Viking Race i Heerenveen. Det ble klart etter helgens Vikingløp på Maier Arena i Tønsberg. Vikingløpet fungerer som uttaksstevne, og de tre beste i hver årsklasse kvalifiserer seg til Viking Race som regnes som et uoffisielt europamesterskap for aldersbestemte klasser, og går av stabelen på selveste Thialf stadion i Heerenveen første helgen i mars.
Både Trine og Herman har levert jevnt gode prestasjoner hele denne sesongen, og det er velfortjent at de nå er kvalifisert for årets høydepunkt. Herman Hoff går i 12-årsklassen og kom på andreplass sammenlagt etter også å ha blitt nr. 2 på samtlige distanser. Trine Heian fikk to andreplasser og to tredjeplasser og kom på tredjeplass i sammendraget. Det var tunge forhold i Tønsberg, spesielt på søndag, så perser ble det ikke, men 47,33 på Herman og 45,07 på Trine er allikevel brukbare tider utendørs.
SSK stilte med ytterligere tre løpere i aldersbestemte klasser og i tillegg tre rekrutter. I gutter 11 år viste Petter T. Sperre at formen er intakt. Han ble nr. 5 sammenlagt etter fire jevnt bra løp. Madelen Luberth sliter med skade som tydelig hemmer henne. Men Madelen vil gå skøyteløp likevel, og ble nr. 8 i 13-årsklassen. Helene Tyslum Sperre satte utendørs pers på sin innledende 500m med tiden 50,60 men var uheldig å falle på 1000m, og dermed ble mulighetene for en bra sammenlagtplassering spolert.
I rekruttklassen viser de ferske nykommerne Nora Furuli Elleflaadt, Dian Bergh og Sigve Furuli Elleflaadt stadig fremgang og ikke minst en herlig idrettsglede. Veldig morsomt å følge disse unge håpefulle. Nora er bare 5 år, men fullførte i likhet med de andre rekruttene både 400 og 500 meter i helgen. Dette er flotte løpere, som klubben forhåpentligvis vil få mye glede av i årene fremover.
Comments