Nyheter‎ > ‎

Gode prestasjoner i Asker

lagt inn 8. des. 2015, 05:04 av Sandefjord Skøiteklub
Sindre i fint driv i Asker
I helgen sto Risengaløpet i Asker på programmet for Sandefjord Skøiteklub. Det var stor deltagelse i løpet, som ble avviklet i mange varmegrader og på noe bløt is. Asker Søyteklubb har gjennom mange år hatt tradisjon for å kjøre både fellesstart og skøyteduell som konkurranseform, i tillegg til de mer tradisjonelle distansene. Dette blir satt stor pris på av utøverne. 

 

I 10-års-klassen stilte Petter Tyslum Sperre til start på 500m og gjorde et svært godt løp hvor han kom inn til ny personlig rekord. Det ble bare en ordinær distanse på Petter i Asker før de gikk over til Skøyteduell. Her startet de 6 stykker samtidig og gikk 300m. De 3 beste gikk videre til superfinale, mens de neste 3 deltok i en buljongfinale. Petter kvalifiserte seg til superfinalen og var svært godt fornøyd med det.

 

Herman Hoff går i årsklassen over, og gikk også 500m som innledende ordinær distanse. Han gjorde et svært godt løp under rådende forhold og var godt fornøyd med egen innsats. For Herman sto også skøyteduell på programmet, og han gjorde et fint løp og vant sitt innledende heat. Med dette sikret han seg selvfølgelig plass i superfinalen. Herman var tent før den avsluttende finalen, gikk et glimrende løp og vant også superfinalen.

 

Madelen Luberth gikk 500m og 1000m. På 500m gikk hun et godt løp og var helt i nærheten av sin bestenotering, satt tidligere i sesongen. På 1000m ble det noe tyngre for Madelen denne gangen. Hun var ikke helt fornøyd med dette løpet, men svaret kan skyldes sykdom tidligere i uken. Madelen hadde mulighet for å starte i fellesstart, men valgte å stå over denne.

 

I Junior C gikk Helene Tyslum Sperre to gode løp, 500m og 1000m. Hun startet med å forbedre sin 500m pers, og ble da svært tent i forhold til neste distanse. På 1000m fikk hun en meget god start, og en mellomrunde som satt bra. Den siste runden ble noe tyngre, men Helene gikk inn til en ny flott utendørs bestenotering på tiden 1.52,89. Fellesstart valgte Helene også bort denne gangen.

 

Sindre Kragh Andersen var sistemann ut av Sandefjordløperne, og åpnet med en god 500m på ny personlig rekord på tiden 49,00. På 1000m kjente også Sindre at isen sugde krefter mot slutten, og han kom inn like bak sin pers fra fjoråret. Men med tiden 1.41,92, er dette årsbeste utendørs. Sindre deltok også i fellesstart sammen med 9 andre løpere. Denne ble avviklet over 5 runder, og startet litt som et ”lureløp” og posisjonering før farten ble skrudd opp og full fight mot mål. Sindre gjorde et godt løp og kom inn midt i feltet.
Comments