Nyheter‎ > ‎

August Teodor Haugen viste imponerende rulleskøyte ferdigheter i Kina

lagt inn 2. aug. 2016, 23:44 av Sandefjord Skøiteklub
I juli mottok August en invitasjon til rulleskøyte-maraton løp i Xichang i Kina.
Den kinesiske arrangøren ønsket et godt internasjonalt felt og hadde lagt merke til August sine mange fine resultater fra maratonløp i Nederland. Arrangøren tilbød seg å dekke alle utgifter (fly, hotell og mat). August syntes dette var spennende og takket ja.

Etter forsinkelser med fly, en ikke planlagt overnatting i Chengdu og en busstur på 6 timer, var August klar til start sammen med 40 løpere fra 15 nasjoner. August som siste tiden utelukkende har trent på hjul med diameter 125 mm, fikk nok en overraskelse da kineserene kun tillot hjul med diameter 110 mm.

Men August hadde ikke reist til Kina for å stå med "lua i hånda". Til tross for en rekke sterke løpere i feltet, forsøkte han en rekke ganger å komme løs fra hovedfeltet. Han ble hver gang innhentet av hovedfeltet. Men da det var ca. 2,5km igjen til mål rykket August kraftig og opparbeidet seg en luke på bortimot 100 meter. Han greide å holde luka helt til skiltet med 500m til mål ble passert. Da ble han innhentet og forbigått av en gruppe på sju mann. Den spurtsterke franskmannen Darren De Souza fra Frankrike, med EM gull på sprintdistanser fra junior-klassene og regjerende verdensmester for Frankrike i stafett, knep ikke overraskende seieren. August kjempet hardt for å holde resten
av feltet bak seg. Det klarte han og kom inn på en flott 8. plass. En imponerende prestasjon etter virkelig å ha satt farge på løpet med sine mange bruddforsøk underveis. Gøy at August sine rulleskøyteferdigheter ikke bare "kvalifiserer" til en slik invitasjon, men at han også evner å virkelig markere seg i et internasjonalt maratonfelt på rulleskøyter i Kina.
Comments