Nyheter

Skøyteskole - påmelding

lagt inn 16. okt. 2018, 08:40 av Sandefjord Skøiteklub   [ oppdatert ]

Skøyteskolen åpnet med et "brak" mandag 15. oktober. 120 barn var helt utrolig og veldig hyggelig.

Vi håper å se alle sammen igjen. Men vi må gjøre noen grep. Vi begrenser det nå til maks. 60 barn pr. kveld og antall instruktører økes til minimum 5 pr. kveld.

Skøyteskolen forlenges, slik at alle får mulighet til å være med tre kvelder til, slik vi lovet. Men for at vi skal ha kontroll, må dere melde dere på hvilke datoer dere ønsker å komme.

Det blir da i praksis skøyteskole annenhver uke i stedet for hver uke, men det blir fortsatt fire ganger for hvert barn. Dere velger et av følgende alternativer når det gjelder datoer:

  • Alternativ 1: 22.10. - 05.11. - 19.11. - Fullt

  • Alternativ 2: 29.10. - 12.11. - 26.11.

Påmelding for hvert alternativ sperres når 60 barn er påmeldt. Hvis dere får melding om dette, må dere velge det andre alternativet. Ved påmelding må dere oppgi:

  • barnets navn, foresattes telefonnummer og e-post.

Påmeldingsskjema for Alternativ 1, første samling 22.10 - Fullt

Påmeldingsskjema for Alternativ 2, første samling 29.10


Dette blir gøy - velkommen på skøyteskole.


Strålende fornøyde barn på sommerisen

lagt inn 15. aug. 2018, 02:31 av Sandefjord Skøiteklub

Sist helg var store deler av den yngste gruppa i klubben på sommeris på Hamar. Seks løpere, to trenere og i tillegg foreldre og besteforelder var innkvartert på idylliske Toneheim Folkehøgskole, og samlingen må sies å ha vært en ubetinget suksess. Oppholdet ble avsluttet med sommerløpet, og alle løperne benyttet anledningen til å pynte på sine personlige rekorder - så dette lover bra når vi enda skriver august måned.

Foruten selve sommerløpet og mange gode treningsøkter på is og barmark, er denne samlingen også en glimrende arena for å knytte en allerede sammensveiset gjeng enda tettere sammen. Og denne gjengen har virkelig evnen til å ta vare på hverandre. Her heier alle på hverandre og gleder seg over hverandres fremganger, selv om konkurranseinstinktet naturligvis ligger på lur. Som da Dian Bergh kom i mål et tidels sekund bak fetter Sigve Furuli Elleflaadt i Sommerløpet og engasjert spurte om han kunne få gå en gang til...

Veldig hyggelig at "gamletrener'n" Jan-Terje Sørlie hadde tatt en pause fra studiene i Sør-Korea for å være med gjengen til Hamar. Hovedtrener Tormod B. Haugen var også med, og disse to gutta har gjort og gjør en super innsats med denne gjengen, og det er ikke vanskelig å se at barna er veldig glad i begge to. De er tålmodige, rolige og har glimt i øyet samtidig som de har massevis av kunnskap om skøyter som de lærer bort til ivrige og engasjerte barn.

Når det gjelder resultatene i sommerløpet, så ble det som sagt nye personlige rekorder over en lav sko. Alle løperne gikk 100 og 500m. Yngstejenta i flokken, 7 år gamle Nora Furuli Elleflaadt har gjort "come-back" etter en liten pause, og hvilket come-back. Hun senket persen på 100m med 12 sekunder og på 500m med 44 sekunder! Nora har en spennende sesong foran seg. Milla Junine Hem Lunde går i 10-årsklassen og er den desidert blideste jenta i gjengen, ja kanskje i hele Vikingskipet. Det oser idrettsglede og engasjement når hun innbitt, men alltid smilende går sin løp. 15,01 og 69,88 er Millas nye rekorder på henholdsvis 100 og 500m. Lilja Eline Skredlund gikk sine aller første løp innendørs, og hvilken debut for denne trivelige 11-åringen. Hun smadret persen på 100m og fikk notert 15,90, mens hun med et stygt feilskjær, gikk inn til tiden 79,70 på sin aller første 500m. Når det gjelder gutta, så er det jevnt mellom fetterne Dian Bergh og Sigve Furuli Elleflaadt. Sigves nye perser lyder på 15,28 og 68,95 mens Dian gikk inn til 15,36 og 69,14. Solide rekordforbedringer på begge, og spesielt Dian var strålende fornøyd med sin 500m hvor han senket persen med hele14 sekunder. Tim Sebastian Løveseter går i 11-årsklassen og han gikk inn til tiden 14,97 på sin første 100 meter, mens han på 500m kom i mål på tiden 63,27. Flotte prestasjoner av alle løperne, og med den innsatsen og treningsgleden gjengen viser, er det ikke lenge før mange av løperne går under minuttet på 500m.

Herman Hoff, Trine Heian og Sofie Karoline Haugen har også vært på sommeris på Hamar. Av disse var det bare Sofie som gikk sommerløpet. Herman pådro seg en liten skade og måtte melde avbud, mens Trine tok issamlingen på Hamar som en test på om en sviktende motivasjon kunne komme tilbake. Det gjorde den dessverre ikke, og dermed har 17-åringen bestemt seg for å legge skøytene på hylla.

Sofie Karoline Haugen derimot er svært motivert og klar for en ny sesong. I helgen gikk hun en 3000 meter på 4.22,23. Sofie var greit fornøyd, selvom det var en god del rusk rent teknisk. Men Sofie føler hun er i rute. Hun har trent veldig bra, så det skal bli spennende å følge Sofie når alvoret braker løs om et par måneder.

Trivelig sesongavslutning på Idrettens Hus

lagt inn 19. apr. 2018, 10:18 av Sandefjord Skøiteklub   [ oppdatert 1. mai 2018, 10:46 ]

Skøytesesongen 2017-2018 ble tradisjonen tro avsluttet med sesongavslutning på Idrettens Hus. Over 30 personer, både små og store deltok, og det ble delt ut en rekke premier. I tillegg ble det servert 
kaffe, brus og kaker. En utlodning med flotte premier fra våre sponsorer og andre støttespillere stod også på programmet.
Når det gjelder premieutdelinger, så fikk naturlig nok alle rekruttene hver sin velfjortjente deltakerpremie i tillegg til rosende ord av trener Tormod B. Haugen. Rekruttene er ivrige og flinke, og det har gitt resultater i stor fremgang og solide rekordforbedringer.
De litt eldre løperne fikk statuetter i gull, sølv og bronse i hht. klubbens vedtatte krav, og Sindre Kragh Andersen fikk utdelt statuett i bronse, Helene Tyslum Sperre fikk i sølv, mens Herman Hoff og Trine Heian fikk gull-statuett for sine 500-metere på henholdsvis 43,28 på Herman og 42,97 på Trine.
Beste løper ble Helene Tyslum Sperre på jentesiden, og Herman Hoff blant gutta.
TSE Consult's Innsatspokal gikk til 10 år gamle Tim-Sebastian Løveseter for hans iver og ekstraordinære treningsvilje og innsats, mens Sofie Karoline Haugen fikk tildelt Sandefjord Skøiteklub's vandrepokal for sine imponerende prestasjoner med blant annet NM-gull i allround og to NM-gull under NM enkeltdistanser.
Små og store hygget seg, og med sesongavslutningen er sesongen 2017-2018 historie, og trenere og løpere har nå siktet rettet mot neste sesong. Inline-banen er nå snøfri, sopet og klar til bruk, og det er bare å glede seg til en ny sesong!

Sofie avsluttet med bronse i Bjugn

lagt inn 26. mar. 2018, 05:49 av Sandefjord Skøiteklub

Skøytesesongen 2017-2018 ble avsluttet med sprint-NM i Fosenhallen i Bjugn i helgen. SSK stilte med to løpere på startstreken, Sofie Karoline Haugen i seniorklassen og Trine Heian i juniorklassen. Sofie avsluttet en meget sterk sesong med stil. Hun gikk fire solide løp, fikk 3. plass på alle distansene, og kunne med det legge nok en medalje til sin allerede innholdsrike premiesamling. Hege Bøkko og Ida Njåtun var det lite å gjøre med. De var i en klasse for seg og tok gull- og sølvmedaljen, men bronsemedaljen gikk til Sandefjord og Sofie. Med serien 40,88 - 1.20,29 - 40,75 - 1.20,47 befestet hun sin stilling som landets tredje beste skøyteløper, og viste at hun behersker både sprint og allround. Vi gratulerer Sofie med nok en strålende prestasjon.

For Trine Heian ble ikke sesongavslutningen helt som hun hadde ønsket. Etter en lang sesong med mange løp, var det rett og slett ikke særlig krutt i bena denne helgen. Serien 44,38 - 1.33,04 - 44,89 - 1.35,65 holdt til en 10. plass sammenlagt, og det var godt under det 17-åringen hadde håpet på. Men Trine er alt i alt godt fornøyd med årets sesong, men i likhet med Sofie og de fleste andre løperne som var i Bjugn, ser Trine nå frem til en periode uten isskøyter på beina, og er klar for en sommersesong med rulleskøyter, sykkel og barmarkstrening.

Med det setter vi strek for nok en god skøytesesong for klubben, og vi gleder oss allerede til skøytesesongen 2018-2019. 

Vi minner om årsmøtet 4. april kl 1900 på Idrettens Hus.

Sofie gikk strålende i VM allround - Trine vant NorgesCupen sammenlagt!

lagt inn 12. mar. 2018, 11:07 av Sandefjord Skøiteklub

Sofie fikk oppleve god, gammeldags, utendørs skøytestemning i Amsterdam i helgen med rundt 20 000 tiskuere på tribunene. Værgudene spilte ikke helt på lag, men det hindret ikke Sofie i å sette nye personlige rekorder på samtlige distanser. Sofie innledet på fredag med 41,24 på 500m i plaskregn, før hun gikk inn til 4.29,67 på 3000m. Tidene holdt til 14. plass på begge distanser. På lørdagens 1500m ble det nok en personlig rekord, da hun gikk inn til 16. plass med tiden 2.05,24. Sofie var strålende fornøyd med egen innsats i helgen, og det har hun all grunn til. Hun bekreftet med sine prestasjoner at hun virkelig har truffet med formen inn mot et av sesongens store mål. Nå er det kun NM sprint i Bjugn om 14 dager som gjenstår, før Sofie setter strek for en lang sesong med mange oppturer.

Til NM sprint skal også Trine Heian. 16-åringen gikk i helgen NorgesCup-finale i Stavanger, og med to andre- og to tredjeplasser i Sørmarka Arena, gikk Trine helt til topps i NorgesCupen sammenlagt. Gledelig var det også at Trine viste klar formstigning i helgen. 43,94 og 43,68 på de to 500 meterne var brukbart, men enda mer fornøyd var Trine med sine to 1000 metere. På lørdag fikk hun tiden 1.29,78, mens hun på søndag gikk inn til 1.28,66. Dermed var det en glad ungjente som kunne ta i mot en sjekk på 9 000 kroner som et synlig bevis på at hun hadde vunnet NorgesCupen for junior sammenlagt.

Herman og Trine gikk Viking Race i Heerenveen

lagt inn 5. mar. 2018, 04:58 av Sandefjord Skøiteklub

Viking Race, et uoffisielt EM for aldersklassene 11-16 år, gikk av stabelen i Thialf Arena i Heerenveen i helgen, og to løpere fra Sandefjord var kvalifisert. Herman Hoff gikk i 13-årsklassen, mens Trine Heian gikk i 16-årsklassen. Det er knallhard konkurranse, men begge våre løpere gjorde sine saker bra, og spesielt Herman Hoff, som deltok for andre gang imponerte i Heerenveen. Herman gikk 500 og 1000 meter to ganger, og han perset solid på begge distanser. På 500m senket han sin personlige rekord til 43,28, mens han på 1000m tok et solid jafs og perset med to og et halvt sekund da han gikk inn til tiden 1.25,94. Meget bra løp av Herman som sammenlagt endte på en hederlig 14. plass blant de 24 deltakerne i klassen.

Trine Heian gikk sitt 4. og siste VikingRace i helgen. Hun avsluttet helgen med ny personlig rekord på 3000m, som ikke er hennes favorittdistanse. 5.06,18 lyder den nye persen. På de øvrige distansene var Trine greit fornøyd med 43,68 på 500m og 2.20,64 på 1500m, mens 1.30,23 var litt under forventningene til 16-åringen. Trine endte på en 15. plass sammenlagt. Også i hennes klasse var det 24 deltakere.

Dette var Hermans siste løp for sesongen, mens Trine har siktet innstilt mot Stavanger neste helg, hvor hun håper å sikre seg sammenlagtseieren i NorgesCupen for juniorer, før sesongen avsluttes med sprint-NM i Bjugn 24. - 25. mars.

Årsmøte 2018

lagt inn 2. mar. 2018, 03:18 av Sandefjord Skøiteklub

Sandefjord Skøiteklub har gleden av å invitere alle medlemmer til årsmøte 2018. Dette blir avholdt

 

            onsdag 4. april kl 1900 på Idrettens Hus.

 

Eventuelle forslag/saker som ønskes behandlet må være styret i hende innen 21. mars 2018.

 

Vi oppfordrer alle til å komme på årsmøtet. Foruten selve årsmøtet blir det sosialt samvær, mye skøyteprat og en enkel bevertning.

 

Hjertelig velkommen!

 

Med vennlig hilsen

Sandefjord Skøiteklub

 

Helge Heian

Leder

Sandefjordløpet - massemønstring for skøyte-Norge

lagt inn 26. feb. 2018, 10:35 av Sandefjord Skøiteklub

I kjølvannet av den norske OL-suksessen hadde vi igjen gleden av å arrangere det tradisjonsrike Sandefjordløpet i Vikingskipet. I år deltok ca. 300 løpere, og vi må få lov å si at arrangementet ble en ubetingets suksess. Det var topp forhold i hallen, noe over 400 personlige rekorder er et godt bevis på. For våre egne rekrutter er dette det eneste løpet innendørs og årets høydepunkt. Klubbens unge, lovende benyttet anledningen til å pynte solid på sine personlige rekorder. 400 og 500 meter var distansene som ble gått for de yngste, og alle forbedret sine personlige rekorder med mange sekunder. Milla Junine Hem Lunde gikk 400m på 53,71 og var med det raskest av våre på distansen. På 500m gikk Milla inn til 72,41, noe som var en rekordforbedring på 7 sekunder. Tim Sebastian Løveseter, som går i 10-årsklasen, var raskest på 500m med tiden 67,31 - en rekordforbedring på hele 11 sekunder. Også på 400m knuste Tim-Sebastian persen sin og kom inn på 54,10. Fetterne Dian Bergh og Sigve Furuli Elleflaadt leverte også strålende løp og senket sine rekorder. Sigve hadde virkelig klaff i helgen. Han gikk 400m på 55,33, en rekordforbedring på nesten 10 sekunder, og 500m på 71,53, noe som var hele 14 sekunder under den gamle rekorden! Dian gikk en meget god 400 meter på søndag og senket sin pers med nesten fem sekunder til 60,08. Mange gode tider altså, men viktigst av alt er å konstantere idrettsgleden og entusiasmen de unge viser når de får gå løp innendørs i selveste Vikingskipet.

Alle klubbens eldre løpere gikk også Sandefjordløpet. Ingen av disse klarte å sette personlige rekorder, men Herman Hoff, tok en tredjeplass sammenlagt i Gutter Junior C. Sindre Kragh Andersen kom på 7. plass i Gutter Junior B, mens Trine Heian viste stigende form etter å ha slitt litt i det siste, og vant klassen Jenter Junior B. Felles for alle tre var at de manglet den siste, lille spruten som skal til for å få helt fullklaff. Men for all del, brukbare løp av alle tre.

Sofie Karoline Haugen, som skal gå VM allround om to uker, var gledelig nok den av våre løpere som virkelig viste storform. Sofie gikk fire knallsterke løp i helgen, og viste at VM-formen er på plass. På lørdag gikk hun inn til 40,45 på 500m og 2.00,67. Begge var meget sterke løp, men 40,37 på søndagens 500 meter var enda bedre, og bare to hundredeler bak personlig rekord, og 1.19,40 på 1000m var også sesongbeste!

Dermed er Sandefjordløpet 2018 historie og vi retter en stor takk til alle funksjonærer og gode hjelpere som gjør det mulig for en liten klubb som vår, å arrangere Norges største skøyteløp. Tusen takk alle sammen - ingen nevnt, ingen glemt!

Medaljeskred for Herman i LM

lagt inn 20. feb. 2018, 23:41 av Sandefjord Skøiteklub

Landsmesterskapet på skøyter ble arrangert på Valle Hovin i helgen og Sandefjord Skøiteklub stilte med tre deltakere. Den som imponerte klart mest var 13-åringen Herman Hoff. Herman gikk fire distanser og kunne inkassere to sølvmedaljer og to bronsemedaljer og i tillegg ble det nye utendørsrekorder både på 500, 1000 og 1500m. Herman innledet med sølvmedalje på fredagens fellesstart. På lørdag var det 500 og 1500m på programmet og Herman gikk meget sterke 44,40 på 500m. Det holdt til sølvmedalje bak suverene Emil Matre Pedersen. På 1500m klokket Herman inn til 2.21,76 noe som holdt til en 3. plass. På søndagens 1000m ble det ny bronsemedalje etter et nytt sterkt løp på 1.30,64. All grunn til å være fornøyd med helgen for Herman.

Trine Heian og Sindre Kragh Andersen i 16-årsklassen var SSK's øvrige representanter. Ingen av dem fikk fullklaff i helgen. Trine klarte riktignok en sølvmedalje på fredagens fellesstart, men på de "normale" distansene leverte verken Trine eller Sindre opp mot det vi vet de kan. Trine leverte rekken 46,59 - 1.38,17, - 2.31,57 på henholdsvis 500, 1000 og 1500. 4. plass på 500m ble hennes beste plassering. Sindre leverte 46,45 - 1.34,86 - 2.27,71 på de samme distansene, også det godt bak bestenoteringene.

Men allerede kommende helg er det nye muligheter for alle våre løpere. Da er små og store løpere klare for årets høydepunkt, nemlig Sandefjordløpet i Vikingskipet. Vi gleder oss!!!

Herman og Trine er klare for Viking Race i Heerenveen

lagt inn 5. feb. 2018, 02:05 av Sandefjord Skøiteklub

Det tradisjonsrike Vikingløpet ble arrangert på Maier Arena i Tønsberg i helgen, og Sandefjord Skøiteklub stilte med to utøvere. Dette løpet er uttaksstevne til Viking Race i Heerenveen som er et uoffisielt EM årsklassene 11 - 16 år. De tre beste i hver årsklasse blir kvalifisert. Det ble 100 % uttelling for SSK sine løpere. Herman Hoff ble nr. 2 sammenlagt i 13-årsklassen, og Trine Heian ble nr. 3 i 16-årsklassen, og dermed er begge løperne klare for tur til Heerenveen første helgen i mars. Herman gjennomførte tre solide løp i helgen, og selv om han gjorde det litt spennende med en litt svak 500meter på søndag, var det aldri særlig tvil om at han skulle ende blant de tre sammenlagt. Herman har vist en stabil, god utvikling denne sesongen, og har fått betalt for en solid økning av treningsdosene. Trine hadde ingen optimal oppladning med sykdom siste uken, men klarte likevel å berge tredjeplassen uten å være helt på topp denne helgen. Hun er veldig klar for å vise seg fra en bedre side under Viking Race om fire uker.

Foruten selve Vikingløpet ble det også arrangert løp for rekrutter i Tønsberg. Mille Junine Hem Lunde, Sigve Furuli Elleflaadt og Tim Sebastian Løveseter representerte Sandefjord i dette løpet, og alle tre viste at de får stadig større fart på skøytene. Sandefjordløpet i Vikingskipet om tre uker er det store målet for de yngste løperne.

1-10 of 332