Rulleskøyter

Om sommeren er rulleskøyter den viktigste treningsformen i Sandefjord Skøiteklub, og rulleskøytebanen i Bugårdsparken blir brukt daglig av store og små.

Sommeren 2007 ble det for første gang arrangert en norgescup på rulleskøyter (Terra Cup), og Sandefjord-løperne hevdet seg godt på stevnene de var med på. Den nye konkurranseformen falt raskt i smak hos løperne, som etter hvert måtte reise til Sverige for å finne nye utfordringer. Her ble det deltatt i konkurranser på doserte 200-metersbaner i både Varberg og Karlstad.

Høsten 2008 utgjorde August Teodor Haugen, Jan-Terje Sørlie og Tormod Bjørnetun Haugen den norske troppen i verdensmesterskapet på rulleskøyter i den spanske byen Gijon. Her ble det konkurrert både på en dosert og overbygd 200-metersbane av sement (track) og en utendørs asfalt 400-metersbane (road).

Tore Solli ble den første nordmann til å vinne en internasjonal rulleskøytekonkurranse da han gikk til topps i Karstad Stadslopp sommeren 2009. Dette er et 10 km langt gateløp gjennom folkehavet i Karlstad sentrum. Dagen etter tok også Tore sammenlagtseieren i banenløpene på den nye rulleskøytebanen i Karlstad.

Linker til rulleskøytesider: 


Inline Norway