Rulleskøyter

Om sommeren er rulleskøyter den viktigste treningsformen i Sandefjord Skøiteklub, og Jotun inlinebane i Bugårdsparken blir brukt daglig av store og små. Dette var Norges første inline-bane med doserte svinger og internasjonale mål. Banen er mye brukt av alt fra lokale løpere til landslaget og internasjonale løpere. Hver vår arrangeres Norges største inline-løp i Bugården, ofte med internasjonal deltakelse.
Sandefjord Skøiteklub tok tidlig i bruk rulleskøyter som treningsform, og våre løpere har i mange år hevdet seg godt både nasjonalt og internasjonalt. Her følger en kort oppsummering av det våre løpere har prestert:

Sommeren 2007 ble det for første gang arrangert en norgescup på rulleskøyter (Terra Cup), og Sandefjord-løperne hevdet seg godt på stevnene de var med på. Den nye konkurranseformen falt raskt i smak hos løperne, som etter hvert måtte reise til Sverige for å finne nye utfordringer. Her ble det deltatt i konkurranser på doserte 200-metersbaner i både Varberg og Karlstad.

Høsten 2008 utgjorde August Teodor Haugen, Jan-Terje Sørlie og Tormod Bjørnetun Haugen den norske troppen i verdensmesterskapet på rulleskøyter i den spanske byen Gijon. Her ble det konkurrert både på en dosert og overbygd 200-metersbane av sement (track) og en utendørs asfalt 400-metersbane (road).

Tore Solli ble den første nordmann til å vinne en internasjonal rulleskøytekonkurranse da han gikk til topps i Karstad Stadslopp sommeren 2009. Dette er et 10 km langt gateløp gjennom folkehavet i Karlstad sentrum. Dagen etter tok også Tore sammenlagtseieren i banenløpene på den nye rulleskøytebanen i Karlstad.

I 2011 deltok Jan-Terje, August og Tormod igjen i VM på rulleskøyter, denne gang i Sør-Korea. Det var tøft nivå, og beste plassering ble 31. plass. De samme løperne og i tillegg Tore Sollie, deltok også i EM maraton i Zwolle samme året. Her ble Tormod best med en 26. plass. August ble nr. 31, Jan-Terje nr. 47 og Tore nr. 58 i knalltøff konkurranse. Sofie Karoline Haugen deltok også i to løp denne sommeren med en 23. plass som beste plassering. Guttene gikk også flere maraton i Tyskland og Nederland og hevdet seg bra. August fikk en 8. plass som beste plassering.

I 2012 stilte vi med samme lag i VM baneløp og kortbane i Italia, uten at noen klarte å kvalifisere seg til finaler. Men i øvrige løp hevdet våre løpere seg bra. Både August og Tormod kom inn blant de 10 beste i maratonløp, mens Jan-Terje fikk en 20. plass som best. Dette var sterke prestasjoner i konkurranse med verdens beste inline-løpere.

August og Tormod deltok både i EM og VM også i 2013. Denne gangen lyktes de å kvalifisere seg til flere finaler. I EM i Almere i Nederland ble Tormods 12. plass i 10 000 meter poengløp beste plassering, mens August fikk en 24. plass i maraton som beste plassering. I VM i Oostende i Belgia ble Tormod B. Haugen første nordmann som kvalifiserte seg til en VM-finale på rulleskøyter. Han ble nr. 31 i 15 000 meter eliminasjonsløp på 200meters-bane. (75 runder!!!) August gikk inn til 30. plass i 10 000 meter poengløp på 400metes-bane, og fikk i tillegg en imponerende 24. plass blant 118 løpere på den avsluttende maratondistansen. August var kun 3 sekunder fra bronsemedaljen.

I EM i Geisingen i Tyskland i 2014 deltok nok en gang August og Tormod. Begge guttene leverte meget bra, og August kom inn på 13. plass på maratondistansen, mens Tormod ble nr. 23. Tormod fikk også en 15. plass på 200m (Road). Guttene deltok også denne sommeren i flere internasjonale løp og gjorde sine saker bra. På Rådhusplassen i Oslo ble det arrangert inline-løp til inntekt for kreftsaken, og SSK befestet sin stilling som landets ledende inline-klubb. Foran tusenvis av tilskuere ble det dobbeltseier til August og Tormod i herreklassen, mens Sofie vant kvinneklassen.

Også i 2015 deltok Tormod og August i EM, denne gang i Østerrike. 13. plass til August i maraton, og 20. plass til Tormod på 10 000 meter poengløp ble beste plasseringer. Sesongens kanskje aller beste prestasjon sto nok August Teodor Haugen for da han vant både Copenhagen Inline Challenge i konkurranse med 265 deltakere og i tillegg Farø Broløb i Danmark. Tormod fulgte opp med 5. og 3. plass i de samme løpene. Tormod vant også løpet på Rådhusplassen dette året.

I 2016 gikk August inn til en knallsterk 8. plass i KNSB Maraton Cup i Staphorst i Nederland. Han var bare sekundet bak tidligere verdensmester Alexis Contin. I juli ble August invitert til inline-løp i Xichang i Kina. I knalltøff konkurranse med verdenseliten, gikk August inn til en ny 8. plass etter å virkelig ha satt farge på løpet ved å gå i gjentatte brudd. Her hjemme ble det seier og 2. plass i herreklasen i inline-løpet i Bugården. I kvinneklassen ble det seier på begge distanser for Sofie Karoline Haugen, mens Martine Lilløy Bruun tok en 2. og en 3. plass i det samme løpet.