• Herman vant Krystallcupen på Jevnaker – Sofie gikk WC i Polen
  Det ble knall og fall for Herman Hoff i Risengaløpet i Asker forrige helg, men på lørdag slo 15-åringen knallhardt tilbake. På Jevnaker tok Herman to distanseseire og satte samtidig to nye personlige rekorder utendørs når han vant Krystallcupen sammenlagt. Herman gikk inn til 43,41 på 500m og 1.27,83 på 1000m, og det holdt til seier på begge distanser foran Sondre Hvammen fra Kongsberg.

  I Polen gikk Sofie Karoline Haugen nok et WC-stevne. Sofie var uheldig og ble småsyk på fredag med hodepine og tett nese. Men ettersom hun følte seg noenlunde på lørdag, valgte Sofie likevel å gå sine to distanser. Hun gikk 1500 og 5000 meter og gikk inn til 17. plass på begge distanser. På 1500 meter fikk hun notert 2.04,91, mens hun kom i mål på 7.38,21 på 5000 meter. Helt greie prestasjoner utfra forutsetningene, og nå satser Sofie på å være tilbake i toppform når WC-sirkuset setter kursen for Heerenveen.
  Lagt inn 12. des. 2018, 01:12 av Sandefjord Skøiteklub
 • Skøyteskole med fantastisk oppslutning
  Det er ingen tvil om at skøyteinteressen er stor i Sandefjord. Da Sandefjord Skøiteklub inviterte til skøyteskole for barn i alderen 6-8 år i den nye ishallen i Bugården, dukket det opp hele 120 barn. Det førte til at gruppa måtte deles i to, og barna gikk på «skole» annenhver uke. Det har vært mye skøyteglede, smil og latter – og litt knall og fall de åtte ukene skøyteskolen har vart. De to siste mandagene ble det hele avsluttet med utdeling av skøyteknapper som et synlig bevis på at barna har tilegnet seg grunnleggende skøyteferdigheter og klart å gjennomføre 200 meter på skøyter. Over 70 barn fullførte skøyteskolen og mottok skøyteknappen.

  Om det er en kommende skøytestjerne eller to i denne gjengen, gjenstår å se. Men uansett får alle nå tilbud om å melde seg inn i klubben og fortsette med lek, moro og litt mer seriøs trening på skøyter. De som ikke ønsker å satse så seriøst, har kanskje fått opp øynene for hvor morsomt skøyter er, og blir kanskje å finne i den nye ishallen når den er åpen for publikum. For vi er heldige her i Sandefjord. Ishallen er nemlig åpen for publikum hver eneste dag til bestemte tider, og det er helt gratis å benytte den. Så selv om ikke alle skøyteskoledeltakerne blir skøyteløpere, så er det å håpe at barna har fått opp øynene for en sunn aktivitet som alle kan ha det gøy med uansett nivå. Og ønsker man å gi barna en aktiv bursdag, så arrangerer skøyteklubben i samarbeid med ishockeyklubben skøytebursdag for de som måtte ønske det hver lørdag og søndag.
  Lagt inn 27. nov. 2018, 03:09 av Sandefjord Skøiteklub
 • Rekordskred for Herman i Vikingskipet - mellomfornøyd Sofie i Japan
  To SSK-løpere var i aksjon i helgen. Herman Hoff gikk Odalskøyta i Vikingskipet, mens Sofie gikk World Cup i Japan.

  Herman gjorde sin saker svært bra på Hamar. Det var overhodet ikke perfekte forhold i Vikingskipet, men Herman senket allikevel sine personlige rekorder på samtlige distanser og gikk inn til en sterk 2. plass sammenlagt. 42,93 - 1.25,25 - 2.12,14 - 4.47,44 lyder Hermans nye rekorder på. 15-åringen innledet med 3. plass på 500 meter, mens han kom på 2. plass på alle de andre distansene. Sondre Hvammen kom hårfint foran på samtlige av de lengre distansene, og vant også sammenlagt. Men Herman viser at han er i rute og klar for nye utfordringer.

  I Japan gikk Sofie 1500 og 3000 meter i tillegg til Fellesstart. En ikke helt fornøyd Sofie forteller på telefon at hun ikke traff helt teknisk på 1500 meter og da ble det tungt på slutten. I fellesstarten gjorde hun en taktisk bommert, mens hun var mer fornøyd med 3000 meter. "Her hadde jeg en mye bedre følelse teknisk, og dette var et absolutt godkjent løp selv om jeg gjerne skulle gått enda litt raskere" sier Sofie. Sofie gikk sesongbeste på begge distanser. På 1500 meter gikk hun inn til 2.02,18, noe som holdt til en 17. plass i B-gruppa. På 3000 meter gikk hun inn til 11. plass med tiden 4.14,91.
  Verdt å merke seg fra Japan er 18 år gamle Ragne Wiklund som virkelig imponerte. Ragne satte to norgesrekorder for juniorer og tok en knallsterk 2. plass i B-gruppa på 1500 meter på tiden 1.57,62 og en 5. plass på 3000 meter på 4.10,35. Det er imponerende av en junior-løper, og Ragne er nå kvalifisert for A-pulja på begge distanser. "Veldig gledelig og motiverende å se at hun går så fort", sier Sofie avslutningsvis fra Japan.

  Det er nye WC-løp på Sofie i Japan kommende helg - vi gleder oss allerede!
  Lagt inn 19. nov. 2018, 08:27 av Sandefjord Skøiteklub
 • Ny seier til Herman på Geithus - Sofie er klar for WC i Japan
  SSK hadde to løpere i aksjon under Spinnoløpet og NC 3 på Geithus i helgen. Herman Hoff fortsetter å imponere, og triumferte igjen når han vant Spinnoløpet sammenlagt etter en spennende duell med konkurrent og kamerat Sondre Hvammen fra Kongsberg. Herman la grunnlaget med en sterk 500 meter hvor han vant distansen på 44,20 på en ikke altfor bra is. På 1000 meter måtte Herman se seg slått av Sondre Hvammen, men 1.29,47 holdt til 2. plass på distansen og seier sammenlagt.
  Sindre Kragh Andersen gikk sine aller første NC-løp på Geithus. Med en 13. plass og en 8. plass på henholdsvis 500 og 1000 meter kunne Sindre innkassere sine aller første NC-poeng.

  Kommende helg setter Herman kursen for Vikingskipet og Odalskøyta, mens vår kvinnelige "stjerne" Sofie Karoline Haugen allerede er på plass i Japan og er klar for sesongens første WC-løp. Sofies sterke prestasjoner i NM nylig, gjorde nemlig at hun kvalifiserte seg inn på det norske laget. Vi gleder oss til å følge både Herman og Sofie til helgen. Herman jakter "perser", mens Sofie jakter WC-poeng mot topp internasjonal motstand.
  Lagt inn 13. nov. 2018, 05:19 av Sandefjord Skøiteklub
 • Tre medaljer til Sofie i NM. Nye perser på alle de yngste og seier til Madelen og Herman i Drammen
  Da er skøytesesongen for alvor i gang, og SSK hadde seks løpere i aksjon i helgen. På Hamar gikk Sofie Karoline Haugen NM enkeltdistanser. Sofie gikk tre distanser og kom på pallen på samtlige. Hun innledet med bronse på 1500 meter på fredag. Med tiden 2.04,79 måtte hun som ventet se seg slått av Ida Njåtun som vant på tiden 2.01,02. Noe mer overraskende var det at også 18 år gamle Ragne Wiklund snek seg foran Sofie og tok sølvmedaljen.

  På lørdagens 3000 meter var det de samme tre jentene på pallen, men Sofie tok et steg opp og knep sølvmedaljen 68 hundredeler foran Ragne Wiklund. Det skilte forøvrig heller ikke mer enn 8 tideler ned til Camilla Lund på 4. plass.

  På den avsluttende 5000 meteren ble det en ny sølvmedalje på Sofie. Her var det Camilla Lund som tok en klar seier. Hun var over seks sekunder foran Sofie. Ingen gullmedaljer altså for tittelforsvareren på 3000 og 5000 meter, men tre nye NM-medaljer er slett ikke verst!

  I Drammen sesongdebuterte mange av våre yngre løpere. Herman Hoff bekreftet det vi antok, han har tatt nye steg og klinket til med nye perser utendørs både på 500 og 1000 m. 44,16 og 1.28,00 ga seier på begge distanser. Morsomt å se at den ambisiøse unggutten er i rute.

  Madelen Luberth gikk også i Drammen. Skadeproblemer gjør at 15-åringen har noe tynt treningsgrunnlag, men 65,80 og 2.09,54 holdt allikevel til seier i klassen Jenter, Junior B.

  I 10-årsklassen gikk Milla Junine Hem Lunde en knallsterk 500 meter og forbedret sin personlige rekord. 66,85 var fire sekunder bedre enn på sommerløpet, og det er trolig bare et tidsspørsmål før Mille er under minuttet på distansen. På 400 m gikk Milla inn til 63,31.

  I rekrutt-klassen startet søskene Olav, Nora og Sigve Furuli Elleflaadt. Olav, som enda ikke har fylt 5 år, gikk sin aller første 100 meter på 33,79. Nora gikk 100 og 400 m og senket sine perser solid på begge distanser. 20,08 og 83,32 lyder Noras nye perser. Storebror Sigve gikk 400 og 500 meter, og han satte nye utendørs perser på begge distanser. 400 m ble unnagjort på 63,88, mens han gikk inn til 82,05 på 500 m.

  Alt i alt en meget god start på sesongen for våre løpere - vi gleder oss til fortsettelsen...
  Lagt inn 5. nov. 2018, 01:22 av Sandefjord Skøiteklub
 • Sofie er i rute – sesongen er i gang!
  Sofie Karoline Haugen sesongåpnet i selskap med hele den norske eliten under NC-2 i Vikingskipet i helgen. Sofie gikk tre distanser, og selv om det naturlig nok gjenstår litt før storformen er på plass, viste 23-åringen at hun absolutt er i rute. På lørdag innledet Sofie med en 500 meter på sterke 40,69. Det holdt til en 5. plass på distansen. Vant gjorde spesialsprinteren Hege Bøkko på 39,46. Senere på dagen gikk Sofie inn til 2. plass på 1500m på 2.02,26 – bare slått av Ida Njåtun.

  På søndag var det 3000 meter på programmet og her gikk Sofie helt til topps. Camilla Lund og Sofie har utkjempet mange dueller på distansen, og denne gangen var det Sofie som trakk det lengste strået og slo Camilla med fattige 6 tideler. 4.18,12 ble Sofies vinnertid på distansen. «Tidene er ikke superbra, men bedre enn på samme tid i fjor»,konkluderte Sofie når vi ba henne oppsummere helgens løp.

  Alt i alt en bra sesongåpning av Sofie som skal i ilden igjen allerede førstkommende helg på samme sted. Da er det NM enkeltdistanser som står på programmet, og Sofie er tittelforsvarer både på 3000 og 5000 meter. Det blir spennende å se om det blir nye medaljer på den hardsatsende ungjenta når hele Norges-eliten er på plass på Hamar til helgen.

  Til helgen blir det også sesongåpning for flere av våre yngre løpere. I Drammen skal Herman Hoff, Milla Junine Hem Lunde og søskenflokken Sigve, Nora og Olav Furuli Elleflaadtalle sesongdebutere utendørs på kunstisen på Marienlyst. Det er en forventningsfull gjeng som drar til Drammen, og vi gleder oss alle over at sesongen er i gang.
  Lagt inn 3. nov. 2018, 04:42 av Sandefjord Skøiteklub
 • Skøyteskole - påmelding

  Skøyteskolen åpnet med et "brak" mandag 15. oktober. 120 barn var helt utrolig og veldig hyggelig.

  Vi håper å se alle sammen igjen. Men vi må gjøre noen grep. Vi begrenser det nå til maks. 60 barn pr. kveld og antall instruktører økes til minimum 5 pr. kveld.

  Skøyteskolen forlenges, slik at alle får mulighet til å være med tre kvelder til, slik vi lovet. Men for at vi skal ha kontroll, må dere melde dere på hvilke datoer dere ønsker å komme.

  Det blir da i praksis skøyteskole annenhver uke i stedet for hver uke, men det blir fortsatt fire ganger for hvert barn. Dere velger et av følgende alternativer når det gjelder datoer:

  • Alternativ 1: 22.10. - 05.11. - 19.11. - Fullt

  • Alternativ 2: 29.10. - 12.11. - 26.11.

  Påmelding for hvert alternativ sperres når 60 barn er påmeldt. Hvis dere får melding om dette, må dere velge det andre alternativet. Ved påmelding må dere oppgi:

  • barnets navn, foresattes telefonnummer og e-post.

  Påmeldingsskjema for Alternativ 1, første samling 22.10 - Fullt

  Påmeldingsskjema for Alternativ 2, første samling 29.10


  Dette blir gøy - velkommen på skøyteskole.


  Lagt inn 18. okt. 2018, 11:09 av Sandefjord Skøiteklub
 • Strålende fornøyde barn på sommerisen
  Sist helg var store deler av den yngste gruppa i klubben på sommeris på Hamar. Seks løpere, to trenere og i tillegg foreldre og besteforelder var innkvartert på idylliske Toneheim Folkehøgskole, og samlingen må sies å ha vært en ubetinget suksess. Oppholdet ble avsluttet med sommerløpet, og alle løperne benyttet anledningen til å pynte på sine personlige rekorder - så dette lover bra når vi enda skriver august måned.

  Foruten selve sommerløpet og mange gode treningsøkter på is og barmark, er denne samlingen også en glimrende arena for å knytte en allerede sammensveiset gjeng enda tettere sammen. Og denne gjengen har virkelig evnen til å ta vare på hverandre. Her heier alle på hverandre og gleder seg over hverandres fremganger, selv om konkurranseinstinktet naturligvis ligger på lur. Som da Dian Bergh kom i mål et tidels sekund bak fetter Sigve Furuli Elleflaadt i Sommerløpet og engasjert spurte om han kunne få gå en gang til...

  Veldig hyggelig at "gamletrener'n" Jan-Terje Sørlie hadde tatt en pause fra studiene i Sør-Korea for å være med gjengen til Hamar. Hovedtrener Tormod B. Haugen var også med, og disse to gutta har gjort og gjør en super innsats med denne gjengen, og det er ikke vanskelig å se at barna er veldig glad i begge to. De er tålmodige, rolige og har glimt i øyet samtidig som de har massevis av kunnskap om skøyter som de lærer bort til ivrige og engasjerte barn.

  Når det gjelder resultatene i sommerløpet, så ble det som sagt nye personlige rekorder over en lav sko. Alle løperne gikk 100 og 500m. Yngstejenta i flokken, 7 år gamle Nora Furuli Elleflaadt har gjort "come-back" etter en liten pause, og hvilket come-back. Hun senket persen på 100m med 12 sekunder og på 500m med 44 sekunder! Nora har en spennende sesong foran seg. Milla Junine Hem Lunde går i 10-årsklassen og er den desidert blideste jenta i gjengen, ja kanskje i hele Vikingskipet. Det oser idrettsglede og engasjement når hun innbitt, men alltid smilende går sin løp. 15,01 og 69,88 er Millas nye rekorder på henholdsvis 100 og 500m. Lilja Eline Skredlund gikk sine aller første løp innendørs, og hvilken debut for denne trivelige 11-åringen. Hun smadret persen på 100m og fikk notert 15,90, mens hun med et stygt feilskjær, gikk inn til tiden 79,70 på sin aller første 500m. Når det gjelder gutta, så er det jevnt mellom fetterne Dian Bergh og Sigve Furuli Elleflaadt. Sigves nye perser lyder på 15,28 og 68,95 mens Dian gikk inn til 15,36 og 69,14. Solide rekordforbedringer på begge, og spesielt Dian var strålende fornøyd med sin 500m hvor han senket persen med hele14 sekunder. Tim Sebastian Løveseter går i 11-årsklassen og han gikk inn til tiden 14,97 på sin første 100 meter, mens han på 500m kom i mål på tiden 63,27. Flotte prestasjoner av alle løperne, og med den innsatsen og treningsgleden gjengen viser, er det ikke lenge før mange av løperne går under minuttet på 500m.

  Herman Hoff, Trine Heian og Sofie Karoline Haugen har også vært på sommeris på Hamar. Av disse var det bare Sofie som gikk sommerløpet. Herman pådro seg en liten skade og måtte melde avbud, mens Trine tok issamlingen på Hamar som en test på om en sviktende motivasjon kunne komme tilbake. Det gjorde den dessverre ikke, og dermed har 17-åringen bestemt seg for å legge skøytene på hylla.

  Sofie Karoline Haugen derimot er svært motivert og klar for en ny sesong. I helgen gikk hun en 3000 meter på 4.22,23. Sofie var greit fornøyd, selvom det var en god del rusk rent teknisk. Men Sofie føler hun er i rute. Hun har trent veldig bra, så det skal bli spennende å følge Sofie når alvoret braker løs om et par måneder.
  Lagt inn 15. aug. 2018, 02:31 av Sandefjord Skøiteklub
 • Trivelig sesongavslutning på Idrettens Hus
  Skøytesesongen 2017-2018 ble tradisjonen tro avsluttet med sesongavslutning på Idrettens Hus. Over 30 personer, både små og store deltok, og det ble delt ut en rekke premier. I tillegg ble det servert 
  kaffe, brus og kaker. En utlodning med flotte premier fra våre sponsorer og andre støttespillere stod også på programmet.
  Når det gjelder premieutdelinger, så fikk naturlig nok alle rekruttene hver sin velfjortjente deltakerpremie i tillegg til rosende ord av trener Tormod B. Haugen. Rekruttene er ivrige og flinke, og det har gitt resultater i stor fremgang og solide rekordforbedringer.
  De litt eldre løperne fikk statuetter i gull, sølv og bronse i hht. klubbens vedtatte krav, og Sindre Kragh Andersen fikk utdelt statuett i bronse, Helene Tyslum Sperre fikk i sølv, mens Herman Hoff og Trine Heian fikk gull-statuett for sine 500-metere på henholdsvis 43,28 på Herman og 42,97 på Trine.
  Beste løper ble Helene Tyslum Sperre på jentesiden, og Herman Hoff blant gutta.
  TSE Consult's Innsatspokal gikk til 10 år gamle Tim-Sebastian Løveseter for hans iver og ekstraordinære treningsvilje og innsats, mens Sofie Karoline Haugen fikk tildelt Sandefjord Skøiteklub's vandrepokal for sine imponerende prestasjoner med blant annet NM-gull i allround og to NM-gull under NM enkeltdistanser.
  Små og store hygget seg, og med sesongavslutningen er sesongen 2017-2018 historie, og trenere og løpere har nå siktet rettet mot neste sesong. Inline-banen er nå snøfri, sopet og klar til bruk, og det er bare å glede seg til en ny sesong!
  Lagt inn 1. mai 2018, 10:46 av Sandefjord Skøiteklub
 • Sofie avsluttet med bronse i Bjugn
  Skøytesesongen 2017-2018 ble avsluttet med sprint-NM i Fosenhallen i Bjugn i helgen. SSK stilte med to løpere på startstreken, Sofie Karoline Haugen i seniorklassen og Trine Heian i juniorklassen. Sofie avsluttet en meget sterk sesong med stil. Hun gikk fire solide løp, fikk 3. plass på alle distansene, og kunne med det legge nok en medalje til sin allerede innholdsrike premiesamling. Hege Bøkko og Ida Njåtun var det lite å gjøre med. De var i en klasse for seg og tok gull- og sølvmedaljen, men bronsemedaljen gikk til Sandefjord og Sofie. Med serien 40,88 - 1.20,29 - 40,75 - 1.20,47 befestet hun sin stilling som landets tredje beste skøyteløper, og viste at hun behersker både sprint og allround. Vi gratulerer Sofie med nok en strålende prestasjon.

  For Trine Heian ble ikke sesongavslutningen helt som hun hadde ønsket. Etter en lang sesong med mange løp, var det rett og slett ikke særlig krutt i bena denne helgen. Serien 44,38 - 1.33,04 - 44,89 - 1.35,65 holdt til en 10. plass sammenlagt, og det var godt under det 17-åringen hadde håpet på. Men Trine er alt i alt godt fornøyd med årets sesong, men i likhet med Sofie og de fleste andre løperne som var i Bjugn, ser Trine nå frem til en periode uten isskøyter på beina, og er klar for en sommersesong med rulleskøyter, sykkel og barmarkstrening.

  Med det setter vi strek for nok en god skøytesesong for klubben, og vi gleder oss allerede til skøytesesongen 2018-2019. 

  Vi minner om årsmøtet 4. april kl 1900 på Idrettens Hus.
  Lagt inn 26. mar. 2018, 05:49 av Sandefjord Skøiteklub
Viser innlegg 1 - 10 av 338. Vis mer »

 


Gå til info og registrering av din Grasrotandel
 
 
Støttespillere