Artikler‎ > ‎Artikler‎ > ‎

Reisebrev #1 fra Inline-VM i Yeosu, Sør-Korea 2011

lagt inn 29. aug. 2011, 08:09 av Sandefjord Skøiteklub   [ oppdatert 29. aug. 2011, 12:03 ]
SSK-løperne er jo som kjent i Yeosu City i Sør-Korea og representerer Norge i Inline-VM 2011. Her kan du fremover følge med på reisebrev fra Jan-Terje, Tormod og August.

Og her kommer det første:


Vi ankom Yeosu, Sør-Korea torsdag kveld lokal tid. På fredag testet vi tracken her nede. Det er en 200meters bane med doserte svinger. Altså ganske lik lengde som banen i bugården (12meter kortere), men med doserte svinger. Den største utfordringen med banen var dog ikke doseringa, men at den var veldig humpete. Det kan sammenliknes med å gå på humpete is på skøytebanene. Føles som om man går på et vaskebrett. Vi har stort sett trent to økter om dagen på banen fram til i dag (mandag kveld lokal tid). Vi har gradvis vent oss mer og mer til den humpete banen, og føler at vi mestrer den ganske bra nå, men det er selvfølgelig fortsatt et stykke opp til de beste proffene. Den raskeste runden (200m) vi har klokket på trening er 17,4sek, noe som er ca 2 sek bak hva de beste bruker på en runde med flying start.

I dag har det vært åpningsseremoni (mandag kveld). Sermonien var veldig flott med mye bra underholdning. Det var tydelig at koreanerne hadde lagt mye arbeid og tid i denne sermonien. Blant annet en av sørkoreas mest populære kvinnlige artister opptrådde. Det var ca 2500 tilskuere i salen som skapte en god stemming. Amerikanske Michael Cheek (bror av olympisk gullmedaljevinner på 500m i Torino-OL 2004, Joey Cheek), skrev på twitter at dette var den beste åpningssermonien han noen gang har vært på. Noe vi også må si oss enige (selv om vi kanskje ikke har like mange åpningssermonier å slå i bordet med som det han har).

I morgen starter mesterskapet med 300m time-trial (start en og en på tid), senere på dagen er det fellesstart 10 000m poeng/eliminasjonsløp. Tormod og Jan-Terje skal gå 300meteren, mens August og Tormod skal gå 10 000meteren. Begge disse løpa er kvalifiseringsløp, finalene gås på kvelden. På 300meteren er det så godt som umulig å komme til finalen, men på 10 000m kan det være en liten mulighet. Vi skal i hvertfall gjøre vårt beste, så får vi se i ettertid hvilken plassering det holder til og om vi får gå en eventuell finale.

Mesterskapet fortsetter videre på onsdag og torsdag med 500m, 1000m og 15 000m alle fellesstart og en 3000meter stafett. Spesielt stafetten er vi veldig spent på siden dette er en øvelse vi har lite erfaring med fra tidligere.

Fredag er det hviledag. Lørdag, søndag og mandag forsetter VM med løp på det som kalles for road. Dette er en rundbane på 400m med svinger både til venstre og høyre. I tillegg inneholder løypa en ganske tung oppoverbakke som definitivt vil koste mye krefter. Disitansene som skal gås på roaden er 200m time-trial, 500m, 10000m, 20 000m og 5000m stafett. Alt bortsett fra 200m er fellesstart.

Ut fra tidligere mesterskap og løp er det nok størst grunn til å tro at det er på roaden vi kommer til å hevde oss best.

Vi har også hatt tid til litt sightseeing rundt i byen. Ingen av oss har vært i Asia før, så det er spennende å oppleve kulturen her nede. Byen hvor VM arrangeres skal arrangere

verdensutstillingen (expo) nesteår, så det er veldig mye bygging som foregår i området. Men noe står ferdig allerede, og det ser veldig bra ut.
Comments